FARAH NORDIN here, THANKS FOR VISIT && PLEASE, COME AGAIN ♥ YOU!!

Wednesday, March 2, 2011

AKU MMG GILA TRAFIK ! SO WHAT ??


Assalamualaikum..


hai farah join segmen BEN ASHAARI lagi..hehehe..saja je nak join kan..segmen yang bertajuk "AKU MMG GILA TRAFIK ! SO WHAT ??" tapi kena beri satu cerita yang menginsafkan korang tentang kematian.. bukan buat cerita pasal Hantu Kak Limah tau..atau cerita gila trafik..

kematian??semua orang pasti akan temui kematian..tak kira dalam apa jua keadaan sekali pun..tak kira waktu & tempat..tak kira sama ada beliau kaya dengan harta benda atau hanya seorang pengemis jalanan semua nya pasti akan temui kematian..

ok sebenarnya farah nak kongsi 1 cerita kematian yang menginsafkan farah.. kematian tentang kawan kelas farah time form 4 & form 5..walaupun farah tak de la rapat dengan beliau.tapi dua tahun 1 kelas & hidup pun di hostel so pergi mana-mana akan jumpa dia jugak..kawan farah ni nama dye SYAFIQAH DAUD..seorang yang sangat baik & cantik & sangat suka ketawa besr..kami sangat merindui gelak tawa beliau yang sangat kuat, yang selalu kedengaran didalam kelas & bilik prep.. 

beliau meninggal dunia pada 31/3/2010..kira akhir bulan ni genap setahun beliau meninggal dunia..time tu farah & arwah semester 4..pagi tu farah pergi kelas seperti biasa, tiba-tiba hp berbunyi dalam kelas ada SMS masuk..time tu terkejut sebab selalu farah silent hp dalam kelas..farah pun baca la nama yang tertera di screen hp, daripada Fatin-SMTJ..time tu dah pelik ar sebab beliau jarang SMS..farah pun baca la SMS..serius sangat terkejut bila membaca nya..

"Assalamualaikum..SYAFIQAH DAUD yang telah kembali ke Rahmatulah awal pg tadi..sedekahkan Al-Fatihah untuk arwah"

farah terus terduduk dekat kerusi..air mata mula membasahi pipi & terasa bagaikan mimpi je beliau meninggalkan kami semua..sebab selang beberapa hari daripada beliau meninggal dunia..kami ada chat dekat FB..arwah ada la cakap rindu budak kelas & nak jumpa..& farah baru la ingat nak pergi melaka amik sijil time cuti sem nanti & jumpa beliau & budak-budak teknik..

tapi tiba-tiba farah dapat berita pemergian beliau..serius farah dah lama tak rasa sedih kehilangan orang terdekat dengan farah..tapi bila dapat berita tu terus tak terkata apa-apa & menangis..farah online FB..tengok FB beliau sangat sedih..tengok pix kelas form 4 & form 5 makin bertambah sedih..kat FB ada orang ucapkan TAZKIAH tuk famly arwah & sedekahkan al-fatihah..farah pun try la tanya pada sapa-sapa yang tahu punca arwah meninggal dunia..dorang cakap arwah naik motor & excident time nak pergi tempat praktikal beliau pagi tadi..disebabkan farah dekat sabak & arwah dekat melaka..so farah tak dapat nak ziarah arwah tok kali terakhir..hanya mampu sedekahkan al-fatihah & yasin dari jauh..

benda yang menginsafkan farah dengan kematian arwah ialah..bila bawak kenderaan, drive la dengan berhati-hati..menghargai & cuba untuk tunaikan semua permintaan orang yang kita sayang..sebelum terasa terkilan atas permergian orang tersebut..

Al-Fatihah buat SYAFIQAH DAUD..

6 comments:

thePrincess said...

sheril baca dah.. sedih gila.. hurmm tak dapat bayangkan macam mana if orang yg kita sayang yg tinggalkan kita.. sb punca bawa moto laju2.. pape pun, al-fatihah untuk arwah..

Phat said...

sedih...al fatihah untuk kwn farah tu..

fArAh!! said...

@ thePrincess::serius sedih bila teringat..
selagi orang tu ada, kita hargailah sebaik mungkin ok..

fArAh!! said...

@ Phat::sangat sedih ok..al-fatihah

rarapuing said...

sangat sedih ok!! :((

Rozuan Ismail said...

happy birthday!!