FARAH NORDIN here, THANKS FOR VISIT && PLEASE, COME AGAIN ♥ YOU!!

Wednesday, December 8, 2010



Nie soalan yang di tanya oleh someone yang x dikenali at formspring..xde nama, xde pix..so mmg x dikenali..dye pun x tgglkn nama..hanya gunakan “anonymously” atau mungkin sebab dye xde formspring atau dye malu atau takut untuk bagitahu sapa dye..ok x pe farah berbaik hati untuk menjawap & farah akan jawap soalan dye dengan sejujur-jujur nya la..x puas jawap kat formspring..so farah jawap kat blog k
Soalan dye::


Pelikan soalan dye???
Farah baca pun terasa pelik..
Dari mana la dye nie tahu farah benci kat kawan baik farah sendiri..
Dye boleh baca isi hati farah kew??
Atau dye TUHAN leh tahu semua nya??
MUSYKIL2!!
Nama pun kawan baik x kan nak benci pulakan..
Betul x??
Farah sayang tau kawan-kawan farah, lagi-lagi kawan baik..
Sejahat mana pun dye buat kat farah, farah tetap x kan benci dye..
Sebab kita manusia biasa yang x lari dari buat silap..
Mungkin dye ada wat silap, farah pun ada wat silap, awak yang bertanya pun ada buat silap..
Tapi sekali buat silap x kan nak benci terus..
X kan nak terus hukum..
Dari kesilapan yang dilakukan, ada jugak kebaikan yang penah dilakukan..
Manusia x kan selalu nya baik..
& manusia x kan selalu nya jahat..
Bila dye baik, dye jugak penah buat jahat..
Bile dye jahat, dye jugak penah buat baik..
Sebab manusia x de yang sempurna..
Sila paham benda tu ok!!
Memang farah seorang yang senang BENCI orang & seorang yang PENDENDAM!!
Farah nyaku semua tu..
Tapi x kan selama nya nak teruskan sikap buruk macam tu..
benda buruk nie, x elok simpan lama-lama..
dye akan menyebabkan hidup kita x HAPPY..
farah nak hidup HAPPY, AMAN, DAMAI & BAHAGIA..
so farah buang semua sikap yang x elok..
untuk pengetahuan awak, yang bertanya..
semua perasaan benci & dendam yang selama farah simpan..
farah dah buang..
x kira la kat sapa-sapa pun..
termasukan kat awak yang bertanya..
now kan dah masuk tahun baru islam..
so tu la salah satu azam baru farah untuk tahun baru..
awak yang bertanya pun mesti ada azam baru kan??
Tapi x mau la azam baru, jadi seorang yang jaga tepi kain orang macam nie??
Ok??

Nota kaki::apa-apa pun farah mintak maap ek kepada yang bertanya..farah tulis kat blog nie, bukan nak malu kan awak..sori k..kalo ada apa-apa x puas hati, bagitahu farah terus terang k..

12 comments:

Cik Gallus Gallus said...

betul tu.. name pon kawan baik nak marah pon tak jadi

fArAh!! said...

@ Cik Gallus Gallus ::ha tahu pun..kwn baik..ada slh phm..gdo kecik2 tu biasa la..tpi nak benci 2 xde la

him said...

haha...
LIKE sgt...
Semoga berbaik baik semula... (:

fArAh!! said...

@ him::oi mak cik jangan nak LIKE sangat la..aku tahu ko x LIKE kan??hahaha..

fatin hanani said...

hehe tah2 dia tu kawan farh pa hehe
tu dia tau heee ;P

fArAh!! said...

hahaha..xde spe yg tahu kot..

him said...

haha...
aku LIKE larh ngekkk!
siyesss...
ayat ko gyle besh...
wat aku insaf jap...
hee...

fArAh!! said...

@ him::elok la insaf..g minx maap kat DYE cepat!!hahaha

him said...

ades!
dlu lg an aku da minx maap at dye, tp dye? mcm ane lak?
hah, mcm ane nk setel tuh?

fArAh!! said...

@ him::hahaha..cm 2 mmg x tahu meh..kene mintak maap banyak kali lor..sambil melutut.."ibu ampun kan aku"..hahaha..

himmymaru said...

haha...
ngekkk!
perlu smpai mcm tuh erk?
alryte, nanty aku try k? ;p

himmymaru said...

haha...
ngekkk!
perlu smpai mcm tuh erk?
alryte, nanty aku try k? ;p