FARAH NORDIN here, THANKS FOR VISIT && PLEASE, COME AGAIN ♥ YOU!!

Friday, January 21, 2011

kemam makanan dalam mulut

hai reader..

masa kecik,kecik dulu dulu..tabiat kemam makanan dalam mulut adalah tabiat farah..

cita nya macam nie..dari baby sampai la tadika 5 tahun, farah duduk kat rumah orang jaga, sebelah rumah..sampai 5 tahun, pa2 orang tu pindah..ye la ma & abah farah pergi kerja, kakak & abang farah pulak pergi sekolah..so memang xde sapa yang boleh jaga farah kat rumah..takan nak dok rumah sorang-sorang pulak??hahhaa..kira dari baby memang pagi-pagi ma akan anta kat rumah sebelah..bila petang balik kerja ma datang amik balik..

Orang yang jaga farah nie nama dye Cik Mus..dye nie jenis suka paksa suruh makan..semua yang dok ngan dye semua dye paksa makan..tak kira la kalo orang tu tak nak makan dah, dye suap jugak!!dapat bayangkan tak??tujuan utama dye sebab tak nak budak-budak nie lapar..kerja dok rumah dye makan & tido & main..biasa ar budak kecikan..nak buat apa lagi selain benda-benda tu..farah nie pulak kalo tak nak makan, memang tak nak la kan..orang paksa makan macam mana pun memang takan telan..degil punya budak!!hahaha..

tapi!!

disebabkan takut kena marah dengan orang yang jaga farah tu..bila dye suap, farah tetap akan bukak mulut..konon nya makan la..tapi realiti nya farah akan kemam makanan tu dalam mulut sampai la balik rumah..hahaha..dapat bayangkan tak muka farah kemam makanan dalam mulut??serius..macam kena pam angin..hari-hari benda yang sama akan berlaku..orang tu selalu tanya..nama pipi tembam jew..farah senyap..ye la mulut penuh nak cakap macam mana..hahaha..

&& tiap kali balik dari rumah orang tu..perot akan buncit & mulut akan kembng penuh dengan makanan yang dikemam..seperti bola yang dipam!!& tak de sapa yang larat angkat farah, sebab berat sangat..

tapi!!

keesokan nya bila nak hantar kat rumah orang tu balik..perut & pipi akan kempis..seperti bola yang kekurang angin..& jadi ringan balik..hahaha..korang dapat bayangkan tak??
mesti akan gelak besar bila ma atau famly farah yang lain cerita balik peristiwa tu..hahaha..

now anak buah farah, farzana pulak yang ikot perangai farah tu..hahaha..ada jugak la orang ikot tabiat farah kan..hahaha..bila tengok dye kemam makanan, akan teringat peristiwa farah masa kecik-kecik..hahaha

15 comments:

Yuni Aisyah said...

haha..mesti cute farah wat cntu....:D

KizZ said...

Hahakz..so cute larh..haha..

Jom sini,
Tong-tong duit,pelik ke?

aLi + sHa said...

hai teringat citer LaMa ke... eHeHeHe.. ke RiNdu kt CiK MuS KeSaYangan k0 tu....

aLi + sHa said...

hai teringat kisah Lama Ker? eHehehehe.. Ke riNdU kt CiK Mus KesygAn k0 tu... ehehehehehe....

fArAh!! said...

@ Yuni Aisyah::hahaha..time tu macam ikan kembng jew..hahaha

fArAh!! said...

@ kizz::hahhaa..thankz..cute mcm ikan kembng

fArAh!! said...

@ aLi + sHa::teringat sebab semlm la zana x nak makan..pa2 ma & along cakap zana suke kemam nasi macm aku kecik2..abis gelk sakan..

Burp said...

hahahaha! mesti comei~ :D

fArAh!! said...

@ Burp ::hahaha..comel mcm ikan kembng..hahaha

Nobita Sensei said...

kemam? apakah?

fArAh!! said...

@ Nobita Sensei ::kemam tu macam simpan makanan dalam mulut la..

mie said...

uihh!!!
terasa comel disitu..
eheheeee

fArAh!! said...

@ mie::comel mcm ikn kembng..hahhaa

sissyira said...

salam..

kemam lama-lama baru beh...hehhe


ziarah rakan yang saya follow =)

fArAh!! said...

@ sissyira::w'slm..hahhaha..kemam lme ar..smpi blik rumh..