FARAH NORDIN here, THANKS FOR VISIT && PLEASE, COME AGAIN ♥ YOU!!

Friday, February 11, 2011

angpaw atau kena paw..

Assalamualaikum & Selamat petang..

hari ini hari jumaat..tak sedar pun dah hari jumaat..biasa la kerja dengan syarikat cina, tak de beza pun hari isnin ke, jumaat ke, selasa ke..sebab time rehat tetap sama, dari pukul 1 sampai 2..takde beza pun ok..selalu orang kerja syarikat melayu suka la, sebab bila hari jumaat je, time rehat mereka sampai 2,3 jam..wah jelez sungguh farah dengan mereka yang rehat berjam-jam..ok,ok esok sudah sabtu, cuti..nak pergi mana ye esok??erm, tak tahu lagi..

ok,ok sila lupakan pasal rehat berjam atau hari ni hari apa..now mari kembali kepada tajuk utama & tujuan menulis entry kali ni..mari lihat tajuk diatas..angpaw atau kena paw..angpaw??mesti korang tahu kan angpaw tu apa??kalo tak tahu,buat-buat tahu la k..hahaha..last week CNY & farah kerja di syarikat cina, so memang dapat angpaw la, daripada bos & staf cina dekat ofis ni..ada la lebih kurang rm*****..wah macam banyak pulak angpaw ko dapat farah!!banyak tu takde la kan..tapi ada la sikit daripada takde langsung..betol tak??

TAPI!!setelah jumlah & ditolak & ditambah & didarab & dibahagi, terasa macam tak dapat angpaw & terasa macam kena paw ada la..ha kena paw??sapa pulak yang berani paw ko farah..ish mana ada kena paw la..tapi farah yang bila keluar je nak shopping macam-macam..tak keluar pun, duduk ofis, duduk rumah, online tengok je apa-apa yang menarik pergi shopping online, bayar pakai maybank2u..so memang lama-lama abis la kan gaji & angpaw yang dapat..farah sangat-sangat BOROS kan??erm tak tahu nak buat macam mana lagi, untuk mengawal semua duit gaji yang dapat..ish..

4 comments:

♥cik cahya♥ said...

wah best yew dapat angpau. mcm tu nak paw farah la blnje cahya makan kenny rogers. haha ;D lg2 hari jumaat ni. elok benor la bersedekah. hehe ;D

fArAh!! said...

@ ♥cik cahya♥:: wah anda paw farah..huhu..gaji sudh mkin ckit la..next time la belnje k

cik teynteyn said...

bestnya dpt angpau ..
kite ta dpt pon +___+

fArAh!! said...

@ cik teynteyn::sian nya awk tak dpt angpaw..hehhee..awk tak dpt angpaw tak pew..janji jangan sampai kene paw sudh..huhu